tarja pitkänen

Peloton väittelijä, harkitseva mielipidekirjoittaja. Kärkevä alustaja.

Tarja Pitkänen - 25.11.2015 22:43

Pappi Heikki Mäkelä tietää Satakunnan työkeskuksien rytmit. Hän muistaa milloin niissä on kahvipannu kuumana – hän ei aio pysyä poissa – hän lupaa yllättää vaikkakin hän asuu jo Vammalassa. Mäkelä on tunnettu julkisuuden henkilö, erityinen ihminen, jonka lempinimi on ystäville ja tuttaville sekä seurakuntalaisille Heikki-pappi. Kaikki ihmiset lämmöllään ja taidoillaan mukaansa tempaava pappi oli tänään illan odotetuin vieras. Hän on ollut tuttu luottoihminen jo vuosikymmenien ajalta kehitysvammaisille. Tänään hän puhui kirkon puolella odottamisesta ja toivosta.
https://www.youtube.com/watch?v=b0r1BvTwPXk

” Kaikkein onnettomin on ihminen, jolla ei ole toivoa sydämessä.” Hetkittäin kun toivoa ei tuntuisi olevan Heikki Mäkelä tietää, että toivoa valetaan suuresta kauhasta. Hän on ollut yksi toivon välittäjä, merkillisen elähdyttävä ja ilostuttava tavassaan yhdistää sydämiä ja kannustaa ihmisiä. Joskus on pitänyt Heikin pyynnöstä tarttua oudon ihmisen käteen ja toivottaa tuntemattomalle hyvää, joskus on vaikkapa hautajaisissa tarvinnut muistella mitä hyvää manan majalle mennyt ihminen tuo mieleen. Sellaisen koskettavan kokemuksen muistan tapahtuneen lähes kaksikymmentä vuotta sitten kun tapasimme Mäkelän ensi kerran toisessa seurakunnassa.

Työvalmennuskeskuksen ohjaajan Mitra Rantalan antoi tukiviittomin ja laulun sanoin tunnustuksen ja kiitoksen satakuntalaisen lauluryhmänsä kanssa Heikki Mäkelälle. Lauluryhmä harjoittee yhdessä vapaaehtoisesti työpäivän lomassa. Monet, esiintyjät ja kuulijat odottavat jo aikaa jolloin heidän kiertueensa alkaa keväällä. Mitra Rantala iloitsee ryhmänsä jäsenien puolesta siksi, että musiikki on hyvin voimaannuttava tekijä nuorille laulajille. Se on piristys päivän töiden lomassa ja se ylentää niiden laulajien mieltä, joilla on puhevaikeuksia mutta jotka saavat sanomansa perille viittomalla.
https://www.youtube.com/watch?v=8xkaRFUpHe4

Tänään oli yksi Heikki Mäkelän suurten tunteiden päivistä. Mitran lauluryhmä esitti hänelle kuuluisan venäläisen runoilijan ja trubaduurin Vladimir Vysotskin Mistä tunnet sä ystävän. Harjavallan seurakunnan diakoni Minna Uotila johti seurakuntansa seremoniaa Harjavallan kirkossa avustajanaan opiskelija Tiina Kivineva. Harjavallan kanttori Leena Kivi antoi urkujen soida vahvasti silloin kun Hoosianna päästettiin ilmoille vähän joulun etuajassa. Hän on musiikillisesti monitaituri ja nainen, joka tekee hienoa yhteistyötä ja liikuttelee musiikkia yli rajojen. Harjavallan seurakuntasivuilla on tieto, että kanttori Leena Kivi on innostanut ihmisiä Kadonneen laulun metsästykseen.
http://www.harjavallanseurakunta.fi/tehtavaalueet/musiikki/laulamaan