tarja pitkänen

Peloton väittelijä, harkitseva mielipidekirjoittaja. Kärkevä alustaja.

Tarja Pitkänen - 19.09.2015 00:21

JHL:ään kuuluva pääluottamusmies Timo Muukkonen arvosteli kovin sanoin Suomen SSS-hallitusta Porin torilla suuressa joukkomielenilmaisussa eilen. Hän tiivisti tähän tapaan: EK ohjaa hallitusta, pääministeri Sipilä on pääjehu, Stubb ja Soini ovat marionetteja. Porissa kansalaisten raivon purkautuminen oli maltillista toisin kuin Helsingin Rautatientorilla oli ollut. Siellä hallituspuolueiden edustajat olivat suututtamassa mielenosoittajia pumpulisilla puheillaan. Vaikuttaa siltä, että tyhjät sanat kuten vatulointi, tuotantohyppäys, keinovalikoima ja nyt uhkailu suututtavat ihmisiä suuresti. Ay-liikkeissä ja työelämässä on laskettu miten kohtuuttomia hallituksen vaatimukset ovat.

Hallituksen aikomat pakkolakiuhkailut, jolla orjuutetaan työntekijöitä, romutetaan työssäjaksamista ja samalla isketään ay-liikettä heikoksi on äärettömän vakava asia. Mielenilmaisu oli avaus, että tämä uhkailu ei enää käy. Suomen hallituksella ei siis ole varaa temppuilla hyvin toimivan työelämän työntekijöiden kustannuksella. Sensijaan hallitusjoukolla on velvollisuus vastata yhteiskuntarauhasta ja suomalaisten jaksamisesta yleensä. On myöskin todellista, että yllättävä maahantulijoiden tulva tekee poliisien, sosiaali- ja terveydenhuollon, SPR:n ja kaikkien vapaaehtoisten jaksamiselle kovan paineen. Lisäksi se maksaa. Miten hallitus aikoo kiristää suomalaisia tästä syystä? On lopetettava - kuten sanoin - toimivan työntekijäjoukon kalvaminen ja kiristäminen. Käsitykseni mukaan suomalaiset työntekijät toimivat tehokkaasti, joustavasti ja ammattitaidolla. Työmies ja nainen on palkkansa ansainnut.

Mutta vielä tänään näyttää siltä, että hallitus on lähtenyt huonolle tielle ja haluaa edetä ”keinovalikoimillaan”. Onko se todellakin niin, että työssäkäyvien on etunenässä ryhdyttävä kovempiin vastatoimiin, ellei vanhat konstit sopimusyhteiskunnassa kelpaa? Helsingistä saapunut kansanedustaja Jari Myllykoski väläyttää, että Sipilän hallituksen pakkotoiminta ei olisi laillista EU:n työelämän normien mukaan. Hän totesi, että Sipilän kartta on sekaisin. Pääministeri on lyönyt kirveensä kiveen. ”Jos hallitus haluaa todella kriisiyttää tilanteen eikä neuvottelutietä tai ratkaisua löydy, tullaan tarvitsemaan kovempia toimia. ” Näillä terveisillä Tehyn pj Rauno Vesivalo kutsui Tehyä mielenilmaisuun.

Uusi Suomi:Video Helsingin mielenilmaisusta 18.9.2015
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115749-nain-yleiso-buuasi-hallituksen-edustajille-rautatientorilla-video

Satakunnan Kansa: Video Helsingin mielenilmaisusta 18.9.2015
http://www.satakunnankansa.fi/Kotimaa/1194998597391/artikkeli/katso+video+helsingista+taman+takia+tulimme+torille.html