tarja pitkänen

Peloton väittelijä, harkitseva mielipidekirjoittaja. Kärkevä alustaja.

Tarja Pitkänen - 11.04.2015 21:27

Eduskuntavaalikiertue la 11.4.2015, Huittinen – Kokemäki – Nakkila - Ulvila

Vihreitä ei ole otettu huomioon päivän Satakunnan Kansan artikkeleissa (11.4) vaalivoittajina eikä hallituskumppaneina. (toimittajat Juha Ståhle, Kirsi Hölttä) Tosiasiassa Vihreiden naiskansanedustajaehdokkaat kertoivat Ulvilan vaaliareenalla tänään, että he tavoittelevat kaikkien aikojen suurinta voittoa eduskuntavaaleissa. Heillä on toiveissa 16 kansanedustajapaikkaa. Katson yllättyneenä tätä vihreisiin urheiluvaatteisiin pukeutunutta iloista naisjoukkoa, joka ilmestyi yhtäkkiä eteeni. Olen tyytyväinen, vihdoinkin tapaan heidät. Kuuntelen heidän päivän tunnelmiaan. Tottakai me olemme ajanet pyörällä tänne Ulvilaan, kertovat naiset. Ihmettelen heidän kuntoaan. Vihreät naiset uhkuvat voimaa, voitontahtoa ja iloa.

Samaan aikaan muiden puolueiden ehdokkaat ovat kiirehtineet paikasta paikkaan autoillaan. Välillä edustajaehdokkaat hyppäävät autosta ulos talvitamineissaan. Siellä sitten iloiset tukijoukot käristävät makkaraa, tarjoavat kahvia ja pullaa äänestäjille ja edustajaehdokkaille! Herkullinen makkarantuoksu tekee heikoksi kovemmankin terveysintoilijan! Makkarateltoilla on kuhinaa, sen on huomannut toimittaja Juha Ståhlekin. Hän kirjoittaa: ”Kansanterveyden näkökulmasta on mainiota, että eduskuntavaalit pidetään vain neljän vuoden välein.” (SK 11.4.2015) Makkara ja saarnaaminen sekä pelottelu eivät ole Vihreiden vaalivaltteja: Heidän politiikan työkalunsa on ennenkaikkea tutkittu tieto. Kärkiteemat ovat: Ympäristö, köyhyys, työ ja koulutus. (Tieteen ja teknologian vihreiden vaalilehti 2015)

Filosofian tohtori, Vihreiden kansanedustajaehdokas Maarit Pallari iloitsee Porin Lyseon koulun nuorisovaalien äänestystuloksesta (9.4.2015). Se tietänee hyvää Vihreille nyt ja tulevaisuudessa. Vihreiden kannatus oli ollut äänestyksessä 14 prosentin luokkaa, heidän kannoillaan oli Vasemmisto. Taakse olivat jääneet esimerkiksi Sdp ja Keskusta. Tapaan muut Vihreiden ehdokkaat tekniikan tohtori Minna Haaviston, kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja Anne Liinamaan ja luontokartoittaja Sini Solalan, joka opiskelee tällä hetkellä. Lauantain vaalikierros ja keskustelu Vihreiden kanssa päättyy positiivisiin tunnelmiin. Nämä nuoret Vihreät naiset eivät saarnaa leikkauksista, eivät säästöistä eivtkä ollenkaan Kreikan tiestä. Vihreillä on vain kahdeksan kansanedustajaehdokasta Satakunnassa. Heidän yhteinen vaaliesitteensä kertoo toiveikkaista asioista. Sellaisia en ole löytänyt muiden puolueiden lehdistä. Tässä suora lainaus.

”Utelias ja rohkea yhteiskunta ottaa käyttöön älykkäitä ja kestäviä energiaratkaisuja uusien työpaikkojen luomiseksi. Se puolustaa myös Suomen arvoja, kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia ulkopolitiikassaan. Se uudistaa työmarkkinoitamme ja sosiaaliturvaamme vastaamaan tämän päivän suomalaisten tarpeisiin ja huomisen työpaikkojen luomiseen. Se takaa jokaisen ihmisen yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon. Silloin me pärjäämme, kun kaikilla on tilaa olla omanlaisiaan.” (Vihreät puolueen yhteisvaalilehti, eduskuntavaalit 2015)

Lähteet
Artikkeli:Kansa saa nyt käyrää, toimittaja Juha Ståhle, Satakunnan Kansa 11.4.2015
Artikkeli:Ykkösen ei ole pakko ottaa kakkosta, toimittaja Kirsi Hölttä, Satakunnan Kansa 11.4.2015
Tieteen ja teknologian vihreiden vaalilehti: Minne menet Suomi? Viitenumero 2015