tarja pitkänen

Peloton väittelijä, harkitseva mielipidekirjoittaja. Kärkevä alustaja.

Tarja Pitkänen - 28.03.2015 19:37

Kokemäki, K-Market 28.3.2015
Eduskuntavaaliehdokkaat market-aukiolla

Satakunnan Kansan Tyyni kyntäjä, piinterävä Juha Ståhle kirjoittaa tämän päivän artikkelissaan: Satakunnan vaaleista on tulossa jännitysnäytelmä. Hän arvioi juuri tämän hetken tilanteen: keskusta, SDP ja PS saavat kukin kaksi paikkaa, kokoomus ja vasemmistoliitto yhden mutta Ståhle ennakoi, että viimeinen eli kahdeksas paikka voi ratketa kymmenillä äänillä, ei tarvita edes sataa ääntä.(SK 2015, 3) Tämän luettuani mietin. Katselen samalla sivulla olevaa Kerberoksen shokeraavaa piirrosta. Lähden kiireesti haistelemaan vaalitunnelmia räntäsateessa Kokemäellä. Ovatko kansanedustajaehdokkaat yhtä tietoisia tilanteesta kuin Ståhle? Saavuttuani K-Marketin parkkipaikalle vastaani tulee erittäin hyväntuulinen Kari Hannus (kok):heti valppaana aktiivisella otteella työssään. Kyllä Kari tietää kuten muutkin ehdokkaat, että nyt on äärimmäisen tiukat paikat.

Nopealla silmäyksellä huomaan, että Kokoomus on asettunut vasemmalle K-marketin eteen mutta perussuomalaisia ei näy missään. Olisin näyttänyt PS:lle Kerberoksen kuvaa. Hän on ottanut numerot 13, Ari Jalosen ja onnennumero 69, Leila Mäkisen aiheeksi. Leila siellä jo elvyttää ja pelastaa pitkällä suikaleella Suomea mutta Ari Jalonen yrittää sammuttaa pian ilmikiekkeihin joutuvan Suomen. Mitä ihmettä? Edes hiillosta ei kuitenkaan näy. Vasemmistoteltalla Olli Nurmi huomaa kuvasta heti, että Kerberoksen karvainen käsi, hiilihanko ja numero 666 eivät lupaa hyvää. Karvakäsi väijyy näkymättömissä, nurkan takana. Tarkastan netistä: tuntematon hiilihankomies tietää arvaamattomia ongelmia kaupankäynnissä ja taloudessa maailmalla.

Kaikista Suomen uhkakuvista huolimatta torialueella on hilpeä ja hyvä tunnelma. Tänään poliittisten puoluejohtajien varjo ei käy edustajien päälle, ei hyvässä eikä pahassa. Kunnallisneuvos Markku Rauta sekoittaa tyynesti hernekeittoaan. Hän on jakanut keittoa ainakin kahdenkymmenen vuoden ajan. Silloin se alkoi kun Suomi sai ensimmäisen kerran globaali-presidentin Tarja Halosen, kertoo Rauta. Kansanedustaja Jari Myllykoskea (vas) ei näy eikä myöskään joukkueilmiönä erottuviaVasemmistonaisia. Kyl Raum on ain Raum, meinasivat naiset tänään. Kysyn Myllykosken vaalipäällikkö Jari-Matti Välkkyseltä miltä tuntuisi olla neljän vuoden päästä itse eduskuntavaaliehdokkaana.

Välkkynen on erittäin hämmästyneen näköinen. Hän sanoo, että hänellä on tällä hetkellä jo 17 luottamustointa. Se on paljon, melkein liikaa yhdelle miehelle. Politiikka ja ay-toiminta ovat kovaa työtä. Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala liikkuu ystävällisenä ja hyväntuulisena kaikkialla vaalipaikalla. Samoin siellä on Harri Kivenmaa parantamassa maailmaa. Lisäksi Anttilan perhe oli tapahtumassa. Rouva Anttila kertoi, että vielä tänään jatketaan Porin Puuvillaan.

Viivähdän juttelemassa vielä Juha Ylirukan ja ehdokas Kari Hannuksen kanssa. Yksi asia on selvä, mistä olemme yksimielisiä:vanhenevan väen peruselinmahdollisuuksia ei saa tärvätä. Eläke täytyy riittää elämiseen ja säästöjäkin pitäisi jäädä pahan päivän varalle. Vanhuus ei ole sairaus ja ongelma, mutta jos koettelemukset tulevat esim. muistisairautena, Parkinson-sairautena tai monina sairauksina yhdessä, eritoten silloin perusasiat pitäisi olla valmiiksi turvattuna. SDP:n vaaliteltalla on liikettä ja kuumaa hernekeittoa. Harjavallan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja edustaja Reijo Nummikari isännöi siellä joukkueensa kanssa. Sosiaalidemokraatit ovat jääneet etäisiksi minulle puolueena, paitsi yhden kerran. Äänestin silloin rehtiä tuttavaani kirkollisvaaleissa. Nummikari ei kaihda puhua vaikeimmistakaan aiheista kuten Suomen sisäisistä tai ulkoisista turvallisuusuhista.

Edustaja, ylikonstaapeli Mari Kaunistola (kok) olisi pitänyt ottaa tähän keskustelijajoukkoon mukaan. Marin vaalikortin mukaan hän on myös turvallisuuden ja lasten asialla. Sydämellisin ajatuksin, lopettaa Mari kortissaan. Hernekeitto, grillimakkarat, kahvit ja vapauden sekä selviämisen tunne yhdistävät meitä kaikkia suomalaisia. Lainataan vähän Kari Kähkösen (kok) slogania ja lisätään siihen ripaus: Kaikki suomalaiset selviämään ”Uudella otteella”. Toivon hienoa vaalisäätä 19.4 ja äänestysennätystä Satakuntaan!