tarja pitkänen

Peloton väittelijä, harkitseva mielipidekirjoittaja. Kärkevä alustaja.

 https://www.youtube.com/watch?v=2eM0dVaHzrw   Jesper Johannson on haastatellut Marianne Liljenholtia Exakt24-tv:ssä

 

Sydän -Satakuntaan kirjoittanut Juhani Vähä-Ruka näyttää liimautuneen maskisuosittelijoiden kööriin vaikkakin lakisääteinen maskipakko on ollut median mukaan enemmän kärkikokoomuslaisten asialistalla: Antti Häkkäsen sekä lääkäri- kansanedustaja Mia Laihon, joka on tehnyt asiasta lakialoitteen. Tohtori Annu Haho on kirjoittanut maskin olevan yhtä luontevaa kuin komentaisi lapselle pipon päähän. (US 4.12) Omassa kirjoituksessaan Vähä-Ruka on ottanut pääasiakseen tähdentää, ettei kukaan lukija vaikuttuisi minun tavastani kirjoittaa ihmisten perusinhimillisistä tarpeista ja elinkeinon harjoittamisen perustuslaillisesta oikeudesta.

 

Viittaaminen minuun on kovin onnetonta sillä itsehän Vähä-Ruka nakittautuu rokotteeseen, joka olisi hänen mielestään ainoa keino yhteiskunnan avaamisessa. Minä sensijaan en ole kertaakaan moralisoinut ihmisiä rokotuksesta vaan voimakkaasti siitä, että maski ja piikki eivät saa olla pakko ja että rokotukset tulevat epäilyttävällä vauhdilla markkinoille.

 

Nyt kun Vähä-Ruka on tarttunut kynäänsä miksei hän itse ole journalismin otteella perehtynyt siihen mitä mieltä eri maiden lääkintäviranomaiset ja asiantuntijat ovat olleet koronarajoituksista ja vaikutuksista. Erittäin kohdennetut estot - talouteen, vapauksien rajoittamiseen ja demokratian kahlitsemiseen eivät ole johtaneet toivottaviin tuloksiin. Niin, entäpä jos meillä Suomessakin olisi ollut oikeasti lempeästi ja ajan kanssa hoidetu vanhukset? Sellaiset, jotka olisivat saaneet proteiinitäydennyksiä ja ravinnonlisiä säännöllisesti kuten Norjassa. Jesper Johannsson on haastatellut ruotsalaista Marianne Liljenholtia. Hän kertoi, miten paljon enemmän norjalaiset vanhukset ovat hyvävointisia kuin vastaavan ikäiset ruotsalaiset. Ruotsissa oli koronan alkuaikoina ollut tragedia vanhuskuolleisuudessa Mariannen mukaan.

 

Eräs ongelma on ollut Suomessa, että itse koronastrategia ei ole tavoittanut kattavasti tartunnan saaneita eikä PCR testi ole antanut täysin luotettavaa tulosta tartunnasta. Hoitajien huolellisesta työskentelystä huolimatta korona on päässyt vanhainkoteihin taas. Niissä on puutteita, testausta ei ole saatu joka tilanteessa tarpeeksi nopeasti eikä sekään toimi, että kun asukkaita on liian paljon. Vanhainkotien fyysiset tilat ovat rajoitetut. Näin erityisjärjestelyjä on ollut raskasta toteuttaa koska henkilökuntaakin on ollut liian vähän.

 

 

Valtuutettu Vähä-Ruka voi kuitenkin keventää mielensä sillä selvää on, että sekä hänen että minun mielipiteilläni ei ole mitään vaikutusta siihen käyttävätkö ihmiset maskia ja ottavatko rokotteen. Vähä-Ruka mainitsee Suomen sivistyneeksi yhteiskunnaksi kirjoituksensa yhteydessä. Se on totta. Juuri siitä syystä jokainen perhe tai yksittäinen henkilö pystyy päättämään aivan itse miten hän menettelee terveytensä ylläpitämiseksi.