Ehtivätkö paukkuvat pakkasjuhlat kehitysvammaisille ja veteraaneille? 

Kirjoitus oli tarkoitettu lääkärille. Se koskee koronaan liittyviä rajoituksia, jotka näyttävät olevan edelleenkin voimassa esimerkiksi Satakunnassa kehitysvammaisten asuntoloissa. Olin jo aiemmin aikeissa ottaa yhteyttä Teihin mutta päädyinkin soittamaan pääpomolle. Hänen mielestään oli aiemmin “ihan yes”, että kun yksi vammainen sairastui yhdessä yksikössä, jokainen vammainen siinä samassa yksikössä oli vangittu omaan huoneeseensa kunnes viimeinenkin oli sairastanut loppuun tautinsa. Huoneeseen vietiin jonkinlainen avoin tynnyri, jonne hoitajat jättivät viruslikavaatteensa. Se herätti valtavaa inhoa sairastuneessa.

Tämä tapahtui siis tänä vuonna 2022. Mihin mittakaavaan ja millä perusteella kehitysvammaisia ja heidän hoitajiaan voidaan orjuuttaa? Luulisi, että lääkärikunnassakin on huomattu, että korona tarttui piikityksistä huolimatta hoitolaitoksissa ja kaikkialla juurikin rokotettuihin ihmisiin kuten rokottamattomiinkin. Luulisi, että tässä vaiheessa tajutaan sekin, että kehitysvammaisten arjen elämisessä on näin ollen vieläkin valtava ristiriita: Se jäi sietämättömäksi jäänteeksi puolustuskyvyttömille verrattuna muihin ihmisiin: Muut lentelevät, risteilevät ja elävät vapaata elämää. 

Tässä Teille hyvä esimerkki kehitysvammaisten tosielämästä. Me vanhemmat olemme saaneet kutsun 8.12.2022 kehitysvamma- asuntolaan. Kutsussa oli seuraava teksti : ”Juhla pidetään takaterassilla, joten varustaudu lämpimällä vaatetuksella sekä kasvomaskilla. Ohjemassa puuro- ja glögitarjoilu sekä jouluista pientä ohjelmaa.”

Kirjeessä pahoiteltiin, että tämän ulkojuhlan takia ei nyt voitu järjestää Teams-lähetys pikkujoulua. 

Mitä mieltä Te olette tästä menettelystä? Yritin soittaa päivällä asuntolan johtajalle mutten saanut vastausta. Senjälkeen soitin hallintopäällikölle. Hän ei ota vastuuta menettelystä vaan sanoi, että asuntolassa noudatetaan Satakunnan ATTR:n koronarajoituksia. Tämän takia laitankin kirjeen Teille puolustuskyvyttömien arjesta. 

Asuntola on siis kaikenkaikkiaan onnistunut vangitsemaan ja estämään kehitysvammaisten normaalin elämän lähtien keväästä 2020 asti. Se oli häikäilemätön määräys alunperin valtiovallasta johtuva päätös – elämisen varkaus kehitysvammaisia kohtaan mutta myös hoitajia kohtaan, jotka vielä tänäkin päivänä ovat pakotetut käyttämään suunenäsuojaa ollessaan töissä asuntolassa.

Suosituksesta on tehty pakko. Ja todellinen pakko hoitajille on rokote kaiken menettämisen uhalla yhteiskunnan täysivaltaisesta jäsenyydestä. Eikö ole niin, että normaali eristäytyminen riittäisi kun sairastuu? Jäädään kotiin minkä tahansa ylätieinfektion takia.

Sain sivuiltanne kuvan, että ohjeistus on perustunut viime aikoina jätevesinäytteeseen, Satakunnan koronatyöryhmä ATTR onkin lukinnut näin suunenäsuojapakon.

Presidenttimme järjestää itsenäisyyspäiväjuhlat sisätiloissa ilman suunenäsuojapakkoa! Tosin ulkoilmajuhlassa sotaveteraanitkin olisivat saaneet olla mukana – varustettuna suunenäsuojalla kypärän sijaan. 

Kehitysvammaisen äiti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *