Kiitos vaan Marin ja kumppanit

Viitaten Juhani Oksasen kirjoitukseen Sydän-Satakunnassa (25.1) sanon: ”Sori, tämä ennakkouskosi ja luottamus Kokemäen tai muiden kuntien yhteiseen soteorganisaatioon ei ole kuvailemasi helppo taikatemppu. Minä itse en muuten usko enää vanhojen puolueiden luutuneisiin toimintatapoihin korjata edes hoitoonpääsyä. Ja vain 50 % ihmisistä on äänestänyt teitä koska teitä vanhan liiton ihmisiä oli paljon tarjolla.

Ette ole vuosikausiin kehittänyt vanhushoivapalvelujakaan inhimilliseksi kuten raharikkaassa valtiossa pitäisi. Ette ole tukkinut vuotavaa perälautaa: Sosiaalipuolen hoitajista on kova pula ja lastensuojelun tilanne on vakava. On siis näpertelyä puhua, että hoitoon pääsee viikon sisällä, samoin on näpertelyä puhe omalääkäripalveluista.

Jo muutenkin hoitoaloilla, vankienhoidossa ja pian pelastusalalla alkaa olla kiire saada henkilökuntaa tarpeeksi. Ei niitä uskolla saada vaan pikaisilla teoilla. Kukaan ei näissä vaaleissa ole myöskään puhunut poliisien osuudesta turvallisuuden- ja hyvinvoinnin takaajana. Mutta pian alkavat jorinat – ka, kun sekin ”kokonaisuus” on joko lupaus- tai takaisinvetoasia.

Niin, tässä tilanteessa koronanhoito ja jatkuvat kummalliset säännöt ovat rasittaneet terveydenhuollon ja sosiaalipuolen aloja ja heidän asiakkaitaan. Kaiken tämän hoitajien raatamisen jälkeen pani hallitus vielä roiman koronalekan heilumaan. Muistattehan – se Marinin vara! Viime päivinä hoitajat ovat alkaneet saada seuraavanlaisia viestejä:

”1.2.2022 voimaan astuu laki, että sinun täytyy esittää todistus työnantajalle. Saadusta koronataudista voit lähettää kuvan koronatodistuksesta missä näkyy rokotteiden määrä tai positiivinen koronatartunta tähän numeroon. Sairastettu koronatartunta vastaa yhtä rokotusta. 1. rokoteannos on riittävä mutta työntekijän on huolehdittava tehosteannoksen ottamisesta jatkossa.”

(Suora lainaus netistä 27.1.2022) Olemme siis matkalla kohti orwellilaista yhteiskuntaa.

Työnantajalla on oikeus urkkia työntekijän omakannasta hoitajan terveyteen ja sairauteen liittyviä asioita voidakseen patistaa sillä alaisiaan ja jolleivat he suostu – heidät pudotetaan alakastiin. Perataan siis hoitajien terveystietoja. Todellakin törkeröä ihmisarvoriistoa.

FB:n viestiketjusta olen lainannut seuraavan tekstin: ” Mielenkiintoinen työvuoro. Sanoin itseni irti toissapäivänä. Eilen oli irtisanoutunut sairaanhoitaja. Tänään aamulla irtisanoutui esimies ja lähihoitajakolleega. Kaksi työntekijää on pitkällä saikulla. Kiitos vaan Marin ja kumppanit. 18 iäkästä jää todella heitteille. Koko taloon jää neljä lähihoitajaa.”

Ketä kiinnostaa ylipäätään Suomen sairauden- ja terveydenhoidon tila? Arkadianmäellä puolueet ainakin ovat lakanneet kunnioittamasta perustuslakia ja hoitajien ihmisoikeuksia. Tehy ja Super, nuo hampaattomat edunvalvontajärjestöt kelluvat nirvanassa. SAK:n Jarkko Eloranta vaikenee sillä hoitajien oikeudet näyttävät olevan hänelle yhdentekeviä jos niitä verrataan muiden järjestöjen työteko- ja palkansaantioikeuksiin.

Samoin kuin hoitajat, terveet lapsetkin ovat piikittävien susien armoilla. Kukaan ei puolusta näitä valtion riistokatepillarin alle jääviä ihmisiä.

Häikäilemättömättömät poliitikot olivat jo kuukausia sitten laittaneet lapset virussodan etulinjaan. Tulemme ajastaikaan muistamaan ministerit Li Anderssonin ja Hanna Sarkkisen. Marinia ja Kiurua ei erikseen tarvitse muistaa minkäänlaisella muistopatsaalla, eikä puheella sillä heillä vain suu käy ja kieli laulaa jopa yli puolustusvoimien ylipäälikkö Niinistön. Näin on asiat Suomessa, että presidentin valtius liukuu marginaaliin.

Missä muuten ovat SDP:n ja Vasemmiston humaaniaatteet ja työväenmielisyys? On kysyttävä onko niitä koskaan ollutkaan Suomessa? Kylläkin yhden kerran kirkossa oli ministeri Kiuru automaattipuheessaan painottanut em. hyveitä – että maahanmuuttajien ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia, perustavanlaatuisia, jakamattomia ja luovuttamattomia. Entäpä sitten, millä perusteella hallitus ja muu sortokoneisto on hakkeloinut hoitajien ihmisoikeudet? Juuri näillä hetkillä 1.2.2022 vedetään silmukkaa hoitajien kurkun ympärille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *