Duunarinkin on pakko herätä nykyiseen maailmanmenoon

Entinen vasemmistolainen, nykyinen sosiaalidemokraatiksi ryhtynyt Erno Välimäki on vedellyt mutkat suoriksi SK:n kirjoituksessaan (25.5.2021) ”Duunari, älä äänestä itseäsi kortistoon.” Hän puoltaa ymmärtääkseni sokeasti hyvätuloisten työläisten vakaata elämää ja työn riittävyyttä ja senlisäksi hän on ärhäköitynyt haukkumaan EU:n 750 mrd:n elvytyspaketin vastustajia valheellisen isänmaallisiksi ihmisiksi. Näin hän on päässyt pelottelemaan myös maailmanlaajuisella talouskriisillä, jonka hän kertoo olleen vuonna 2008 pelkkä kysyntälama.

Ensiksikin Välimäki on aivan hakoteillä. Ja toiseksi koronassa ei ollut edes Suomen kannalta kysymys työläisistä ja teollisuudesta – heillä on mennyt pääaisiallisesti hyvin. Suomen hallituksen jättiläismäiset ylilyönnit koronatoimissa ovat olleet tyrmistyttäviä ja näin tapahtumayrittäjien, ravintoloitsijoiden, matkailu- ja majoitusyrittäjien elinkeinon perustuslaillisten oikeuksien estämisestä on tullut liiaksi jatkuessaan laitonta. Tällaisista toimista kaikki asianomaiset olisi saatettava vastuuseen, eikä suinkaan jakamaan suomalaisten rahoja EU:lle.

Välimäen nykyinen puoluetoveri Timo Harakka (SDP) on kirjoittanut kirjan nimeltä Luoton loppu. Jos kuntavaaliehdokas Välimäki olisi lukenut kirjan – hän puhuisi puuta heinää vähemmän. Hänelle olisi auennut, että jo 1970-luvulla subprime-kriisistä kehittyi finanssikriisi koska asuntoluotot arvotettiin papereiksi. Ne olivat edelleen myytäviä ”nimellisarvoltaan monikymmenkertaisia johdannaisia”, joita myytiin kansainvälisille markkinoille. Pankkien ja rahoituslaitosten keskuuteen pöllähti illuusio toiminnan riskien hallittavuudesta ja se vaikutti riskien kasvamiseen kestämättömällä tavalla. 

Lopulta USA:n valtion läsnävaikutuksen takia syntyi sekainen sotku – asuntokupla ja suuret velat valtavilla riskeillä – jossa Harakan mukaan miljardien arvoisessa johdannaiskaupassa pelattiin liian suurella velalla ja valtavilla riskeillä. Kaikessa kaaoksessa oli petosmaiset piirteet ja moraalikato – velallisten (köyhien) takaisinmaksukykyyn ei kiinnitetty huomiota. Mentiin hurmiossa: Asuntoluottojohdannaisten kysyntä kasvoi räjähdysmäisesti: Vuoteen 2007 mennessä oltiin tilanteessa, jossa osuus amerikkalaisista joukkovelkamarkknoista oli tullut neljännes ja se ylitti 4500 miljardin rajan.

Edelläolevaan esimerkkiin viitaten mielestäni Suomen oli vastuutonta hiljattain eduskunnassa puoltaa valtiomme sitomista eurojen maksajiksi kauas tulevaisuuteen. Yhdenkään Suomen hallituksen ei pidä olla osallinen edesauttamaan, että kansamme oikeus omiin varoihimme, hyvinvointiimme sekä pertustuslakeihimme horjutetaan. Ja lisäksi painavalla syyllä virkamiesten on oltava virkavastuulla koska kysymyksessä on perustavaa laatua oleva kansanoikeus, että Suomen tulee olla itsenäinen valtio EU:ssa. Erno Välimäenkin on tutkittava lakeja ja on ehkäpä keskusteltava puoluetoveri Timo Harakankin kanssa, että hän valaistuisi.

Oikeusoppinut, juristi Jaana Kavonius on tehnyt Perustuslain rikkomusten ja sen seurausten lakijulkaisun kansalle. Eduskunnan 134 kasanedustajan äänestämä tulos ei siis ole laillinen kun sitä tarkastellaan sen menettelyn mukaan mitä on määrätty yhteisvelan ottamisesta EU:ssa. Vuonna 1994 äänestyksessä ei käytetty 5/6 määräenemmistönormia eikä näin tapahtunut nytkään kun äänestettii Euroopan Unionin kokonaisvelanotosta. ”Mikään sopimus EI siis voi ”säätää” valtiomme ulkopuolisille elimille valtaa perustuslain kirjoitetun tekstin ohi ja sen vastaisesti ja siitä poiketen, koska ylinpänä eivät ole valtiosääntömme mukaan sopimukset, vaan perustuslaki ja siinä säädetty Suomen itsenäisyys ja valtiovallan kolmijako.” (Jaana Kavonius: 24.5.2021)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *