Nato-ydinasevaltoja kaupiteltiin Suomelle sateenvarjona

Kuinka uneliaisuudessa elävät tavalliset suomalaiset saatiin uskoteltua Nato-jäsenyyteen ryntäämisessä? Vakuuteltiin ainakin sateenvarjosuojasta sille varalle, etteivät venäläiset pääsisi hyökkäämään tai peräti valtaamaan Suomea. Venäläisten toimenpiteiden keskittäminen Suomen rajan läheisyyteen nyt heinäkuussä -22 on kuitenkin venäläisen median mukaan jo alkanut – se enteilee yöpakkasia Suomelle. Maittemme välinen Naapuruussopimus on allekirjoitettu tasan 30-vuotta sitten. Suomen jättämä Naton jäsenhakemus toukokuussa 2022 nähdään Venäjällä kansainvälisesti ratifioidun sopimuksen yksipuolisena rikkomisena. Sopimusta, jota Venäjän on osaltaan noudattanut – aiotaan nyt tarkastaa.

Niin, kyllä se olit Suomi, joka oli ennen virallista Nato-allianssiin kuulumista osallistunut Ukrainan sotaan; ja yhdessä Niinistön ja Marinin suulla on vaadittu yhä kovempia sanktioita Venäjää kohtaan yhdessä EU:n kanssa. Ei ole välitetty miten suomalaisten käy taloudellisesti ja rauhanomaisen rinnakkaiselon kannalta. Tämä kaikki Suomen valtion esiintyminen näyttää pöyhkeilevältä tepastelulta – ikäänkuin Suomi itse olisi ”Euroopan suuri omistaja.”

Keskiviikkona 12.5.2022 oli katkennut siis kamelin selkä. Se merkitsee uutta suhtautumista Venäjään Ukrainan sodan takia. Se merkitsi virallisen Suomen hätiköityä hakemusta Nato-jäsenyyteen pikavauhdilla. Jos Suomi otetaan Natoon se hyväksyy täysin ydinasepelotteen. 

Nato itsekin tunnustaa olevansa ydinaseallianssi (nuclear alliance). Kolmella Naton mahtivallalla on ydinaseita;Yhdysvalloilla, Ranskalla ja Iso-Britannialla. Yhdysvallat on määräävä valtias sillä se on sijoittanut yli 100 ydinasetta viiteen Natomaahan; Alankomaihin, Belgiaan, Italiaan, Saksaan ja Turkkiin. Sodan sattuessa Yhdysvallat pidättää oikeuden päätösvaltaan, joten näiden edellämainittujen maiden ilmavoimien pitää hyökätä vihollista vastaan. ”Ranska pitää ydinaseitaan omassa hallussaan.” (RP 2/2022, Claus Montonen)

Miksi Suomen poliittinen leiri jo aikoinaan lähti kiikuttamaan Suomea ydinasevaltojen suuntaan? Yksi syy on, että sosiaalidemokraateista ja kokoomuksesta on aina löytynyt avoimen jyrkkiä ja sopivia aisankannattajia harharetkille. Heitä ovat liehitelleet ja tukeneeet muut poliittiset puolueet tarvittaessa kuten tapahtui liittymisessä Euroopan Unioniin ja rahaliittoon.

Miksi rauhanomaisesti lähes 80 vuotta Venäjän kanssa elänyt Suomi täytyy alistaa Naton sotaisaan ja mahdollisia ympäristötuhoja tuovaan vaikutuspiiriin?

”Natoon kuuluvat ydinasevaltiot ja Nato itse ovat useasti kieltäytyneet antamasta julistusta, jossa ne luopuisivat ydinaseiden ensikäytöstä.(no first use).” (RP 2/2022, Claus Montonen)

Ydinsodan tuhot olisivat katastrofaaliset alueilla, jonne iskut osuvat. Sellaisten maiden terveys- ja elintarvikehuolto ei pysty huolehtimaan ydinsodan uhreista. Ydinsodalla aiheutetaan ilmaston kylmeneminen (ydintalvi), josta seuraa globaali nälänhätä. (RP 2/2022, Claus Montonen)

Kuinka yksikään täysijärkinen poliitikko nykymaailmassa haluaa maanmiehensä Nato-allianssin piirin? Tämä joukkohan pitää koko ihmiskuntaa panttivankinaan valtapyrkimystensä ajamiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *