Miksi ihmisoikeuksien puolustaminen on myrkkyä kansojen vallitsijoille?

Irja Röntynen on neuvonut minua melko säyseästi Sydän-Satakunnan kirjoituksessaan. (11.5.2022) Jos oikein ymmärsin hän ajattelee, että sairaanhoitajan ammatin perusteella voitaisiin ottaa kehitysvammaisia turvaan eristyksestä.

Niin, se on hyvä ajatus mutta se ei toimi näin, vaikka äideillä kyllä voimat lisääntyvät taistella vääryyksiä vastaan. Kuitenkaan se ei auta nyt sillä yhteiskuntamme puolustuskyvyttömiä voidaan edelleen kohdella laittomasti. Ainoastaan voisi lähteä valitustielle viranomaisjoukkoja vastaan.

En ota paljon kantaa variantteihin, joista Röntynen kertoo lehtiartikkelissaan. Ainostaan totean, että tauti on ollut tilastojenkin mukaan lievä taikka kokonaan oireeton. Se merkitsee, että kun virusta estettiin tartuntojen leviäminsen pelossa – näkyväksi tuli se , että virus levisi kuitenkin esimerkiksi laitoksissa rokotettuihin asukkaisiin ja hoitajiin.

Tittelit eivät siis takaa inhimillistä käytöstä kuten Röntynen arvelee; se on huomattu eräiden lääkärien ja koronanyrkkien vallankäytössä Suomessa. Poliitikkojen omatunto saattaa hyytyä hyvinkin kovaksi. Eikä ainoastaan Suomessa. Poliittisella ohjauksella useissa Euroopan valtioissa koronatoimia vastustavia mielenosoittajia on saatu suoranaisesti pahoinpidellä, pamputtaa, suihkuttaa vesitykeillä ja vangita. 

Kiinalaisten kapea tie jatkuu edelleen. Shangaista on kuulunut hätkähdyttäviä uutisia: Yhdysvallat on jo vetänyt kansalaisiaan pois Kiinasta. Suomen konsulaatti ei suosittele matkustamista Kiinaan. Näemmä tietyt valtiot maailmassa ovat oikein ihastuneet kansalaistensa oikeuksien rajoittamisiin tulevaisuudenkin varalle.

MTV3:n haastattelema Shanghain pääkonsuli Pasi Hellman kertoo, että 25 miljoonan Shanghain asukkailla oli päivän varoitusaika hamstrata ruokaa ennen maaliskuun (2022) lockdownia. Sen jälkeen alkoi ulkonaliikkumiskielto ja nyt viranomaiset testaavat heitä joka toinen päivä. Ruokahuolto ja juoman saanti alkaa olemaan heikoilla. Kaikkein pahin pelko on, että koronatesti näyttäisi virustaudin. Sen jälkeen ihminen viedään pelättyihin karanteenilaitoksiin.

Arvostelin siis kirjoituksessani sitä viranomaistoimintaa, jota Suomessa edelleen jatketaan. Siitä huolimatta, että hallinto-oikeudet ovat ottaneet kantaa perusoikeusrajoituksiin. Poikkeuslain päättymisen jälkeen keväällä 2020, jatkui vanhusten ja kehitysvammaisten eristämiset Sanna Marinin ja hänen hallituksensa sekä STM:n antamien epämääräisten rajoitusohjeiden seurauksena.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin on tarkastellut (EOAK/4692/2020) vanhusten rajoittamista oikeudellisesti. Hän toteaa, että oikeuslähteillä on etusijaisjärjestys – ylempi on perustuslaki. Ylempi normi siis syrjäyttää alemmat, jotka ovat tavallisia lakeja ja niiden alapuolella ovat asetukset..

Ensimmäisen kerran eristämisten laittomuuden totesi Itä-Suomen HAO (10/2020). Oikeusasteiden kannanotot eivät näytä tulleen koronanyrkeille asti kuntiin tai niitä ei ole haluttu noteerata vieläkään.

Hyvä Irja Röntynen! Älä nyt pelkää! Vanhojen aikojen tautipelot saa unnohtaa ja myöskin tämän viruksen. Syksyyn mennessä saamme kyllä uutta pelättävää ja uusia rokotteita.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *