Vapautetaanko vanhuksia ja kehitysvammaisia koronaikeestä milloinkaan?

Se oli kuin hillitön laavavyöry, joka alkoi maaliskuussa 2020 eduskunnasta. Ja tämä täysin laiton menettely jatkuu vieläkin – kovennettua näemmä: Satakunnan koronanyrkin päämaestron lääkäri Raija Uusitalo-Seppälän ohjaamana täysin oikeutettuna ja puolusteltavana – sen ymmärsin soitettuan hänelle jokin aika sitten.

Sanna Marin itse oli lukenut rautaisella paatoksella 2020 seuraavaa: ”Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.” 50 000 vanhuksen ja 10 000 vammaisen luokse ei siis päästy, eivätkä hekään päässeet kotivierailulle eivätkä millään tavalla ulos liikekannalle. Omaiset eivät päässeet heikentyneiden vanhusten luo, julmimmissa tapauksissa eivät edes kuolinvuoteen vierelle sanomaan viimeistä hyvästiä.

Nyt samaan aikaan kun arvokansalaiset, työssäkäyvät selviävät vain muutamalla karenssipäivällä koronasta – kehitysvammaiset sen sijaan sairastuttuaan joutuvat 10 päivän eristykseen ja samalla koko osaston asukkaat ovat eristyksessä. Suomalaisten keskuudessa korona on saanut huomattavan suuren koronajahdin liikkeelle väestössä, mutta vielä kovimmin se on iskenyt keitysvammaisten elämään, arkeen ja oireiden kyttäämiseen asumisyksiköissä.

Esimerkiksi kun kehtysvammainen yskäisee aamulla, heti syytetään, että onkohan korona. Ei siis puhettakaan, että koronatoimet olisivat lieventyneet. Ahdistuneen vammaisen täytyy pyytää apua kotijoukoiltaan koronatestipelossa. Kotoa on yritetty vakuuttaa, että on normaalia, että ihminen aivastaa päivittäin. Hoitajan suuta ei tukita sillä onhan asukas ainakin niiskuttanut. Sillä kertaa vammainen jätettiin rauhaan.

Seuraavan kerran asukas saatiin ansaan, sillä hänellä oli kröhää kurkussa ja tästä syystä nenäkuorikkoa päästiin rassaamaan. Siitä seurasi 10 päivän eristys omassa huonessa ja saman tien osaston kaikki asukkaat 10 päiväksi eristykseen. Ja kun seuraava sairastui, hän joutui 10 päivän eristykseen ja koko osasto niinikään.

Ja kaikki tämä pelottelu, jahtaaminen ja nenäkuorikon runteleminen juontuu juurikin Marinin hallituksen keksimästä ”laittomasta” määräyksestä viereilukieltoineen (hauraat). Sittemmin koronatoimet siirrettiin esim. Satakunnassa lääkäri Raija Uusitalo-Seppälän ja koronanyrkin johdettavaksi. He ovat sitä jatkaneet erilaisin muodoin sillä sanoihan Sanna Marin alussa juurikin nuo kuuluisat sanat: Hauraat ja erityisryhmään kuuluvat.

Erittäin julma on myöskin ollut tuo urheilutermillä kuvattu sana koronanyrkki. Todellisuudessa kohteena ovat puolustuskyvyttömät vanhukset ja kehitysvammaiset. Mikään ei tunnu vaikuttavan tuohon koronanyrkkiin. Sekään ei ole pehementänyt viranomaisten ja poliitikkojen sydäntä, että kehitysvammaisilta on estetty työpäiviä aivan viimeaikoihin saakka.

Ja hoitohenkilökunnalta on suljettu suu maskilla, joka sekin herättää pelkoa kehitysvammaisissa kuten likajätetynnyri, joka tuodaan kehitysvammaisen huoneeseen suojavarusteiden takia.

Ihmeellisintä tässä kaikessa on, että koronastrategia on lysähtänyt kasaan: Rokotetut – moneenkin kertaan, saavat koronan ja vapaasti heidän liikkuessaan tauti on levinnyt. Samoin tauti on ihmeteltävästi liikkunut jopa presidenttiin ja poliitikkoihin, jotka ovat ahkerasti poseeranneet suunenäsuojissaan. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *