Lounais-Suomen poliisin toiminta aiheutti häirintää ja kiinniottoja

Lounais-Suomen poliisi esti 27.3 ihmisten tulon Turun Tuomiokirkon aukiolle. Kansalaisaktivisti Marko Sihvosen videon mukaan jokainen tulotie aukiolle oli suljettu liikkumiselta. Tapahtumapaikkaa piiritti siinä vaiheessa 50-60 poliisia – siviili- sekä mellakkapoliiseja. Sisälle päässeet – itsensä kutsuneet olivat aukion sisällä motissa. Tuolloin Avin rajoitukset olivat kuusi henkilöä.

Marinin hallituksen liikkumiskiellot eivät kylläkään olleet vielä mielenosoituspäivänä saaneet lainvoimaa mutta poliisi käytti mielensä vallalla rajoituksia tapahtumapaikalla. Se tapahtui käskyttämällä aukiolta lähtiessämme kävelijöitä poliisin silmäin alla ja ajamalla heitä sumppuun päätepisteelle. Suunnitelma (liikkumisrajoitiksista) löytyi poliisin sivulta jo kaksi päivää ennen lauantain tapahtumaa 25.3 seuraavasti:” Valvonnan tavoitteena olisi huolehtia siitä, että päätettyjä rajoituksia noudatetaan mahdollisimman kattavasti.” 

Näin tapahtui kuitenkin lauantaina laittomuuksia : Tällaista holhousta saimme: Alku oli tiukka setti: Tunnelma aukiolla oli kuin hirtettävien viimeiset puheet ennen entisaikojen mestausta. Poliisi käytti kaikkein ensimmäiseksi puheenvuoron käskyttämällä kuulijoita kauemmas ja taas yhä kauemmas. Siellä Turussa juuri Tuomiokirkon vaiheella virukset ovat näemmä sovittua pirullisempia – kaiketi siksi määrättiin useiden metrien välit. Mielenkiintoisena välihuomiona kerron, että viikko sitten Turussakin puhujana ollut lääkäri Rauli Mäkelä oli saanut jo Helsingin mielenilmaisussa tuntuvan sakkomääräyksen.

Mutta kun siis sananvapauden ja mielenilmaisun rajoituksille ei oltu saatu lainvoimaa poliisi käytti alentavaa alkupuhetta vaateena kyykytykseen. Oikeita ”rikollisiakin” hokastiin päivän aikana paikan päältä. Poliisin uusi normi on käydä kylkiin kiinni Suomessa. Sitten mahdollinen ilmavikellys maijjaan ja suoraan putkaan. Tällä kertaa ei ketään viety terveyskeskukseen eikä jatkettuun vapaudenriistoon (hoitoon) kuten Iisalmessa. Näistä Turun sekä Iisalmen päällekarkauksista on tiedossa seuraamuksia.

Ensiksikin on kysyttävä miksi poliisista läikkyy vihaa juuri näitä mielenosoittajia kohtaan? Röyhistellään rautarintaa ihmisten edessä piittaamatta kahden metrin väleistä. Oltiin siinä sumpussa kuin villissä lännessä rosvot ja sheriffit sekaisin. Henkilökohtaisesti minulle kaapinkokoinen alkoi rähisemään ilman minkäänlaista syytä sillä en ollut edes aikeissa jäädä katsomaan tätä typerää syyttömien ihmisten ajojahtia. Poliisin ei pitäisi ainakaan menettää itsehillintäänsä ja eikä unhohtaa lähietäisyyttä sillä heihinkin pätee se, että virustartunnat tulevat lähipisaroista ja huutamisesta. Pidetään siis valtion määräämät turvavälit. Meillä Suomessa on voimassa tappavan pandemian suositukset edelleen.

Poliisi oli aivan lopuksi menettänyt malttinsa megafonia käyttäneen kansalaisaktivisti Wespan puheesta. Tuli äkkilähtö maijaan siksi, että Wespa puhui juurikin samoista asioista kuin Teija Puhto OYS:n infektiotorjunnan osaston ylilääkäri – eli hän puhuu epidemiasta ei pandemiasta. Puhto on shp:n tartuntataudeista vastaava lääkäri. Hän kertoo, että hiljan oleilla Pohjolan lääkäripäivillä tuotetaan perinteisesti kansanluento: Tällä kertaa se koski ajankohtaista koronaa.

Mikä koronavirus on? kysyy Puhto ”Koronavirus on yleisestikin ihan tavallinen hengitystieinfektioita aiheuttava virus. Eli se aiheuttaa tavallista flunssaa tai sitten mikäli flunssa menee pahemmaksi niin siitä tulee yleensä keuhkokuume.” Ilmeisesti Pohjanmaan poliisissa tunnetaan lääkäri Teija Puhton kansanluento ja koronan tavanomaisuus. Yle oli uutisoinut aiemmasta (toim.Tuomo Mäenpää) mielenilmaisusta Seinäjoella. Komisario Tomi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisilaitokselta on todennut, että ”poliisilla on lakiin perustuva velvollisuus turvata, että jokainen saa vapaassa yhteiskunnassa mieltään ilmaista kunhan ei rikota lakia.

Kuinka lainrikkomus siis tapahtuu ja miten ihmisestä tulee rikollinen saadessaan tartunnan mielenilmaisussa taikka työpaikallaan? Näin meillä ihmisten syyllistämisjahti toimii. 

Infektiotautilääkäri Teija Puhto kertoi, että koronaviruksia on ollut vuosisatoja eri tyyppejä – suurin osa lieviä. Pahamaineisimmat koronat olivat SARS 2002 ja MERS, jota liikkuu tällä hetkelläkin Lähi-idässä. Pohjanmaalla todetaan vuosittain tuhansia eri hengitystieinfektioituneihin sairastuneita. Kaikissa oireet ovat ihan samat: Nuha , kurkkukipu, yskä ja Adenoviruksessa erikoisesti mahaoireet. Taudeissa on 3 – 5 vuorokauden itämisaika, valtaosa sairastuneista selviää siis hyvin vähin oirein, hyvin pienelle osalle tauti on vakava. 

Korona tartuu puhuessa, yskiessä ja aivastamisessa jos se osuu läheisen päälle. Turvaetäisyys on tärkein, tartunnan lähde ovat myös omat kädet, joiden kautta voi tartunta voi tulla( maskin hypistely)

”Korona ei tartu jos kävelee koronapotilaan ohi, se ei tartu hiihtoladuilla, eikä se tartu selän takaa koska ne pisarat täytyy saada omille kasvoille eikä esimerkiksi omaan selkään, josta se ei tartu. Henkilö, joka on altistunut koronalle, ei voi vielä tartuttaa koska hänellähän sitä tautia ei ole.”

Suomessa ja varsinkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle sairaanhoidon kapasiteetti on riittänyt erinomaisen hyvin”, sanoo infektiotorjunnan osaston ylilääkäri Teija Puhjo.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *